Va´ ny då?!
 

 https://www.facebook.com/BlindDateCover?ref=aymt_homepage_panel

Klistra in denna FB-adress om du av någon outgrundlig anledning vill vara säker på vad som har hänt och vad som kommer att hända med vår lilla orkester.

Årets sista spelning avverkad i sällskap av ett glatt gäng i IFK Björkös klubbhus på , suprise...Björkö. Där hade döttrarna Karin och Malin ordnat ett överraskningspartaj för mamma Lena. Nittio gäster, ganska många för en överraskningsfest kan man tycka. Men dom gjorde det med bravur. I ösregn och med stormen Alexander väntande runt hörnet kunde förutsättningarna varit bättre Men med ett glatt humör kan man försätta berg, eller vad man nu säger. Efter att ha genomlidit den tråkiga biten dvs  väntan innan spelning klev vi på scenen utan att ha riktig koll på vad som väntade oss. Men det blev som det brukar, he,he ,alltså fullt dansgolv och idel positiva tongångar. Det var en spelning med tonvikt på dans i alla former. Vi spelade enbart gamla dängor och det satt som en smäck. Hemfärden i regnet skedde ensamma på en stor bilfärja med ett upprört hav och utan taxfree. Nu skall vi slicka våra sår och hämta kraft och ny utrustning inför 2015. Det har varit ett bra 2014 för vår del och vi önskar naturligtvis God Jul och Ett Gott Nytt År.

Om man vill bli på bra humör skall man besöka Norge. Det skriver vi under på efter ytterligare två härliga dagar hos våra penningstinna grannar. OMG var ett , för oss,nytt ställe beläget alldeles vid vattnet i Fredrikstads centrum. 147 sekunders promenad från Petter Stordalens hotellkomplex. Nu var det dax för superlativer på "norsk"."Ille bra" "rikti rått" "dävens flott gitt" osv...det är nog bra. En del dök upp bägge dagarna. Tack vare Blind Dates lilla orkester påstods det. Vi sög i oss, of course. Solen och norrmännen sken ikapp. Lördagen var en underbar höst/vinterdag som gjord för promenix och pizza a´350NOK och öl a´90NOK. Så skall en slipsten dras!! Musikaliskt har vi nog presterat bättre och det var nog bra att vi fick spela på krogens utrustning. Hade ljudet och utförandet varit på normal nivå ,dvs högre, vete tusan vad Ola Norman hittat på .

Årets sista speldatum på Jameson är härmed till ända. Tre kuliga dagar med olika ansikten. Torsdag var som vanligt när   Frölunda vunnit en hemmamatch dvs glada miner. Som grädde på moset ett par tjejgäng som var precis så partysugna som tjejgäng plejar vara. Fredag var en kväll när dom flesta, innan besöket på Jameson,druckit julbord. Det var en hel del VD´n vs receptionisten. Bara att hoppas att det inte blev allför ångestframkallande omfamningar frampå nattkröken...huvva! På lördagen var det bara glada miner och en skön stämning. Mycket dans och körsång blev det. Vi dammade under helgen av 4-5 nya kråksånger...med blandat resultat. Lite märkligt att låtar vi spelat flera hundra gånger var dom som vi verkade ha svårast att göra rättvisa. Det är farligt att slå sig till ro. Kul helg iaf. Nå venter Norge,morsomt. Morn da!

Hönö sweet home...nu var det faktiskt ett tag sen, 4 månader närmare bestämt. Dax att damma av ett par bortglömda låtar och även nån ny. Så blev det, och med den äran också. Snabbesök av Mikey och Bella. Glest med besökare i första set men sen var det lapp på luckan. Tjatigt men : fantastiskt glad och härlig personal. Även gästerna får högsta glädjebetyg. Vi somnade nöjda och glada i ett av Trubadurens fantastiska hotellrum med havsutsikt och Fotöbron i fjärran.

Alltså var vi tillbaka i Mariestad igen. Lika trevligt som senast och med  återkommande publik, goa och glada. Dock åkte vi denna helgen direkt vidare till Skövde på lördagen. Ett nytt ställe skulle inlemmas. Vad kan man säga? Enormt mycket folk,stenhårt arbetande personal. Uppskattande tillrop men tyvärr så trångt att vi valde att avsluta lite innan det var tänkt. Ja ja nu har vi varit där också.

Mariestad...denna lilla pärla vid Vänerns strand har numer en stjärna i Guide Blind Date. En fredagskväll i katakomberna  under Stadshotellet de e grejer de. Första gången för oss i Mariestad men inte sista eftersom vi skall tillbaka redan om 14 dagar. Så nåt rätt måste vi gjort...igen. Dom glada människorna som var där var onödigt nöjda och glada. Nira, som bokat oss, var detsamma. Lite chockad var hon eftersom folk dansade. Det hade hon inte sett där tidigare, i alla fall inte på det sättet !!!??? Kul var det. Speciellt roligt är det när publik som öser lovord över oss i stundens, och alkoholens hetta, hör av sig i  veckan efter och bekräftar att det faktiskt var precis så underbart som dom sagt. Ohh the pressure... Efter en stärkande söndagspromenix och besök på ortens enda teahouse styrde vi kosan hemåt nöjda och glada inte minst eftersom våra nya högtalare levererade. Precis som vi alltså.

Tre härliga dagar på Jameson, mitt i den heta sommaren, som vi glömt skriva om... nu är det gjort.

Väntan är över. Efter nitton långa år har vi äntligen firat 20-års jubileum. På vår nya hemmaplan dessutom, Trubaduren,Hönö... Nåja, vi har varit där ofta iaf. Härlig personal och krögare borgar för trevliga vistelser för vår del. En vanlig spelning fast med bubbel på slutet. Visst ja, sedvanliga lovord naturligtvis. Bortskämda? Nädå! Den här gången i en mängd som tom fick Catherina att rodna lite klädsamt och säga att hon "aldrig fått så mycket beröm". Jodå, det har du visst men det kanske var nån vecka sen :) Vi gick ut snällt på gränsen till mesigt men tog igen det på slutet med ett maffigt misch-masch av Zeppelin,AC/DC och 70-tals disco. En och annan T.shirt delades ut. Vi pausade 5 minuter för samling i baren och titt på VM-straffar (Holland-Costa Rica) sen var det full fart igen. Trivsamt, helt enkelt. Till hösten kommer vi tillbaka. I alla fall om man skall tro Sanna som gärna vill boka på. Då blir det nog så. Nu väntar Jameson innan semestern. Kan bli kul det också.

Sådärja! För första gången i historien (som i det här fallet sträcker sig över 20 år) har lilla orkestern spelat över midsommarhelgen. Detta fenomen berodde på att en veckas båtsemester hägrade och vi blev lovade reserverad båtplats transporterad utrustning samt på det hela taget en behaglig tillvaro. Det blev strålande. Härligt väder, finbesök av Emelie och Alex, ännu mer lovord och inget "tokfirande" med allt vad det innebär. Midsommarfirande i en svensk gästhamn kan vara...lite mycket. Men här på Hönö var det kanon. Publikt märktes det att grillen lockade men dom som var där stannade kvar och kom till och med tillbaka under två dagar. Inte illa :) Midsommardagen kryddades anrättningen av en särdeles whiskeysprucken röst från Catherinas sida. Som att lyssna på en  blandning av Tina Turner och Lee Marvin. Kul! Roligast är nog folk som bor på hotellet eller bara skall slinka in för en öl och sen fyra timmar senare fortfarande sitter kvar. Då känns det bra. Nu är det en hel vecka tills nästa (och sista för sommaren) Hönöbesök. 5 juli bär det av igen och fortfarande ingen Lundell-låt.

140614 Tillbaka på Trubaduren,Hönö för uppvärmning inför midsommar  då vi spelar både fredag och lördag. Denna gång fick vi konkurrens av Arvingarnas lilla orkester som spelade samtidigt på "Golfen". Mer om detta om en stund. Vi hade finbesök av Kenneth och Ann som med hjälp av härlig vind tagit sig seglandes till Hönö Klåva. Dom stod ut hela kvällen och bjöd på eftersläckning i sittbrunnen fram på småtimmarna. Härlig publik som dansade, sjöng med och strödde lovord omkring sig. Det som etsat sig fast mest av superlativerna var dom två "goa gubbarna" som bestämt sig för att ägna kvällen åt att lyssna på Arvingarna. Efter besöket hos nämnda band slank dom i på Trubaduren och blev fast. "Det som Arvingarna gav oss under två timmar levererade ni på fem minuter,världsklass". Hur toppar man det? Kan bli en kravtyngd midsommar :)

Svenljunga hotel, på pappret kanske inte ett ställe som musikersverige skulle döda för att få spela på. Men det är ju det som är kul. Att få titta på utställningsbilarna på torget, lådbilsracet bakom hotellet och en kall Karhu (var det ölet bortglömt eller?) på Björn Bagare. Avståndet mellan scenen och sängen mätte 5,2 meter, svårslaget. Där hade Oskar som bokat oss läst mellan raderna (champions league-final på tv´n mellan seten).Svårt att veta vad man skall spela på ett nytt ställe, speciellt på landsorten. Bröderna Djup hade nog funkat. Men det gjorde Led Zeppelin, AC/DC och all annan bröt vi spelade också. Trevlig personal som skall ha en eloge för att dom försöker dra igång något som behövs men inte funnits. Nu blir det välförtjänt paus i två veckor.

17 maj i lejonets kula...kan vara trist , tråkigt och alldeles alldeles . . . underbart! Ett tips för framtiden: om ni känner er sådär härligt glåmiga och nedstämda när det närmar sig 17 maj nästa år.Åk till Norge, vartsomhelst blir bra. Humöret åker garanterat upp tillsammans med mungiporna. Enda undantaget är om du är förbannad på att dom hittat en massa olja och vinner det mesta i längdskidor. Då kan du stanna hemma. Men det gjorde inte vi. Vi drog till Fredrikstad för att spela redig musik med svängiga förtecken. Petter Stordalen ställde upp med hotell och Statoil med diesel. Det var bara den norska ölen som inte gick att hitta (och vi letade). Nåja,det gick bra ändå. ROCK var det som gällde och då blev det så. Tror aldrig vi spelat med så mycket ylande gitarrer och Gillan-sång. Men nöjda var dom Till och med gänget som ,efter vår göteborgspresentation, glatt,högljutt och länge skanderade "Alla heter Glenn i Göteborg" Kul. Handen på hjärtat, barntåget,ölen i solen och alla flaggviftande folkdräkter var nog den största behållningen ändå. Men vi åker naturligtvis tillbaka med stor glädje.

140511 Nu är den lilla skärgårdsturnen avslutad för den här gången. Den började på Vrångö förra helgen och avslutades nu,veckan därpå på Hönö. Vrångö var en helt ny bekantskap, ja stället vi spelade på alltså. En liten behändig anläggning fanns på plats så det var bara att njuta av båtturen med endast en säckkärra i bagaget. 62 meter från färjeläget på Vrångö ligger Södra Skärgårdens Cafe. Litet men naggande gott. Precis som Blind Date...Vi hade kul,dom som var där hade väldigt kul och krögaren var nöjd. Inte ett enda smolk i den berömda bägaren. Jo, det finns för lite parkeringsplatser på Saltholmen. Som ett test för både oss och dom funkade det utmärkt.                     Denna helgen fick vi återigen beträda klassisk mark nämligen Trubaduren på Hönö. Där har vi varit tidigare dock inte efter återuppbyggnaden sen en brand förstört det gamla huset. Återigen måste vi påpeka hur viktigt det är med trevlig personal när man ramlar in som liten käck orkester. Härligt bemötande, breda leenden och engagemang. Det fanns det gott om. Wunderbar. Lite skeptiska var vi allt eftersom Danmark hade bestämt att anordna en liten sjungtävling samtidigt och Svedala hade skickat dit en liten gräbba vid namn Sanna Nielsen för att försvara våra färger. Den nyheten hade uppenbarligen inte nått ut i havsbandet för det var fullt ös även på Trubaduren...nåja,det började lite trevande. Men då blir en dunderförkyld Catherina mer fokuserad. Så det slutade med sedvanliga superlativer (ja ja,jag kan ju inte ljuga). Sanna,en lycklig krögare, som aldrig hade hört oss och alltså köpt både gris och säck svepte förbi och hojtade "Kom och spela när ni vill. Vi kan boka hela året" Nåt måste vi ju gjort rätt. En del av orkestern hade dessutom rätt på alla dom tre främsta låtarna i schlagern, å i rätt ordning och utan att ha sett tävlingen. Det var inte C. Kuligt var det i alla fall och vi kommer gärna tillbaka. Nu blir det halskurering för Catherina innan vi åker till Norge nästa helg och i egenskap av Blind Date styr upp 17 maj i Fredrikstad. Kan bara bli bra.

"Over my dead body"...så har det låtit från vokalissan dom senaste 20 åren när intet ont anande människor vågat sig fram för att önska "Livet är en fest". Vad händer då under veckans vistelse på Brasseriet i Borås. Jo, halvvägs in i sista set teaterskriker nämnda vokalissa till mig "Kan vi inte köra Livet är en fest?" Sagt och gjort ...å de gjorde vi. Till stor glädje för publiken och 100% av orkestern. Detta otippade tilltag kan vi tacka jubilaren från veckan innan för. Han ville nämligen sjunga denna gamla proggklassiker som överraskning till sina gäster. Så nu har vi kört Nationalteaterns Dagebydänga två gånger och det blir säkert fler, tro mig. När fan blir gammal osv. Jag kommer nu att lobba för några alster av Älgarnas trädgård, Träd,gräs och stenar eller Grisen skriker. Dessa eviga partyhöjare. Till helgen blir det Vrångö (140503)

Från en gitarrists perspektiv:                      Nu har det hänt igen. Vi har blivit duschade i superlativer. Inte sen jag hade sex för första gången har jag blivit så hyllad...och då var jag ändå ensam den gången. Nåja, det är alltid lika skoj när våra små framträdanden gör folk glada och lyckliga. Den här gången var det bl a Cher och Santana som fick den stora ynnesten att bli jämförda med oss. Cher kunde till och med "slänga sig i väggen" enligt en euforisk dansör och Santanas gamla gitarrdänga Oye Como Va framkallade  "visst lite fukt i ögonvrån" hos en bastant man med slipsen på svaj. Hela eventet utspelade sig hemma hos Thomas och Inga-Lill där han bjöd henne på en överraskningsfest inför bemärkelsedagen. Bra gjort. Trångt var det men med ena benet i den öppna spisen så fick vi plats. Framåt halv tolv är det nog slut trodde Thomas på förhand. Jo, tjenare. Strax efter  två vinkade vi tack och god natt och styrde hemåt med breda leenden. Catherina var i härlig form och levererade. Själv fick jag prova ytterligare en ny gitarr. Sångfågelns omdöme var att den "lät konstigt". Så jag är nöjd. Puss!

Klackarna i taket, mänskligheten har belönats med ytterligare tre dagar av ohejdat sväng med cabare´combon Blind Date. För första gången (om inte minnet sviker) har en man erkänt att han fått "a hard on" genom att avnjuta BD. Detta fenomen skall ha skett när vi testade att för första gången spela Sanne Salomonsen-låten "Where blue begins". Enligt egen utsago skulle anledningen till blodansamlingen vara det tilltalande gitarrspelet. Tänk att det finns människor som är så musikkunniga. Härligt. Orkesterns lilla glödtråd, Catherina, fick minsann sin beskärda del av superlativerna under helgen, precis som vanligt och helt rättmätigt naturligtvis. Men mot en halvfull stockholmare med stånd stod hon sig slätt.

Återigen har en nybliven 50-åring haft glädjen att dansa sig sjöblöt till Blind Dates käcka orkester. Detta skedde då Jonas firade sin högtidsdag i glada vänners lag på La Cuvee i Vidkärr ,Gbg. Vi slamrade på det bästa vi kunde med Jonas önskelista som förlaga. Trots att vi inte spelat en del av låtarna på många år var alla höggradigt nöjda när vi framåt 2-tiden kände oss tvungna att packa ihop och styra kosan hemåt. En kväll att vara nöjd med antingen som musikant eller dansant!!??

Nu har en lång,varm och skön sommar passerat och ute gallskriker hösten att det är den 22 oktober, brrr. Å inget har det skrivits heller!!! Varför då?? Jo, för att inget har hänt...eller... ett par omgångar på Jameson har ju passerat genom våra liv , lite semester och lite annat smått och gott. Men i övrigt,lugnt och skönt. Vi har en "tredagars" kvar på avenyn om någon är intresserad, 28-29-30 november är det bra att boka om man vill se Catherina vränga stämbanden ut och in och mig ehh...ehh...vara där. Samtliga 9 kvällar hittills i år på Jameson får anses vara klanderfria. Dessutom har det dykt upp härliga bekantingar som vi gärna ser igen. See ya´

15 juni var det dax igen. Bröllop på Råda säteri . Vad kan man säga...jo det gick vägen den här gången också. Både Isabell och Tobias fick den dom ville ha dvs varandra. Själva slamrade vi på efter bästa förmåga. Ehh...uhh ja det var väl det.

8 juni 2013 är datumet alla kommer ihåg...nåja. Det var då dom gifte sig, prinsessan av börd och mannen av nederbörd dvs folket aka Chris o Madde.  Vi fick vara med och spela upp till dans. Visserligen 45 mil därifrån men i alla fall på ett bröllop mellan en svenska och en amerrikann, Beatrice och Greg. Hela tillställningen hölls på , för oss okända, Kaptensgården vid Nya Varvet. Idel glada miner med brudens +80 far på besök från Polen. Dansant och rak i ryggen . Han hade väntat i 55 år på att få se sitt enda barn gifta sig. Stolt, jodå!!!

Tillbaka till brottsplatsen!!! I det här fallet betyder det Jameson på avenyn. Det var några år sen sist. Ny ägare, lite ny personal, nyrenoverat, nya gäster. Allt var till det bättre även om vi saknade en del av den gamla personalen, ingen nämnd och ingen glömd. Det var tre kuliga kvällar med olika vänner som dök upp varje kväll. Några stammisar hängde sig kvar på hörntänderna alla dagarna och njöt...eller om dom bara inte hittade hem. Superlativerna stod som spön i backen. Självförtroendet tog oväntade krumsprång vilket resulterade i att vi, i det närmsta perfekt, levererade låtar vi inte själva visste att vi kunde. Precis som på en riktig Blind Date där man heller inte vet vad som väntar. Själv blev jag mest överraskad över den gamla Bowie-dängan "Lets Dance" som min astralkropp glatt tutade med i. En något förkyld Catherina gjorde sitt bästa för att göra sitt bästa och det gjorde hon bäst. Å då blir det bra.

Lördagens begivenhet börjar vi bakifrån : SNÖ, vad i hel...Med det sagt vill jag återgå till ordningen. Vi lyckliggjorde ytterligare ett nytt nöjespalats i helgen. Nämligen Kville biljard ( som hade haft den goda smaken att anställa den gamle Adas-bekantingen Fidde). Biljard, visst känns det som Blues Brothers och hönsnätsvarning men icke sa grodan. Det visade sig vara ett genomschysst ställe med glada biljardsugna människor som stod i kö (HA!!!)  En liten egen ståplatsläktare som gjorde vågen med ojämna mellanrum hade vi också. Detta tack vare att Angelika , Uffe samt Michaela med kompisar kom och stöttade. Efter lite ljudstrul tog det sig riktigt fint och vi fick avsluta med den berömda flaggan på väg mot toppen. Den hade i alla fall passerat halv stång när vi rosiga och matta pulsade ut i den nyfallna snön. Helt enkelt en bra dag på jobbet.

Nu har vi även införlivat Ruby Red i Falkenberg bland våra "been there,done that-ställen". Genom åren har dom olika ställenas personal figurerat ganska flitigt här i spalten. Med all rätt. Deras betydelse för att vi skall kunna göra ett bra jobb kan inte överskattas. Ruby red var ett ställe där den välkomnande stämningen gjorde oss bättre än vi troligen var. Vi kände från första stund att det vi presenterade var uppskattat, både bland personal och publik.Nice!! Helt ok anläggning hade dom också så det skramlade på ganska bra. Första gången på ett obesudlat ställe är det frestande att plocka russinen ur låtkakan men inte ens det behövdes...eller var det kanske det vi gjorde . Maken till superlativer var det länge sen vi hörde. Jag vill ändå som kvällens klo plocka fram den yngling i 40-års åldern som efter giget kom fram till scenkanten och sa följande (till Catherina off course): "Jag har sjungit i 25 år men du är den bästa sångerska jag hört i hela mitt liv".  Exakt så och inte var han speciellt full heller. Det var säkert nåt annat fel på honom ( inga träd skall tillåtas växa till himmelen). Kort sagt vi gjorde ingen av våra bättre spelningar men en av våra större succeer blev det nog. Klart slut från Världens Bästa Sångerska och han som spelar gítarr,sköter tekniken, bär grejor, tar hand om närgångna fans, skriver fakturor, spelar in musiken, köper utrusning, går i terapi, serverar te, spelar ett Gmaj7 på begäran, säljer halsdukar och pins men aldrig skulle vilja byta med nån. Puss puss

Efter ett aldrig tidigare skådat uppehåll har vi nu avverkat ytterlgare två dagar på Brasseriet i Borås. Allt var sig likt endast discjockeyn, Peter, hade förändrats. Dock avslöjas inte hur. Åk dit och upplev själva. Vi spelade endast 2 set vilket gjorde oss förvirrade över den extra lediga tiden på natten. Det löste vi genom att gå upp tidigare dan därpå och låtsas vara kulturella. Kyrkobesök, studiebesök i kulturhuset, dissekering av djurbeståndet i Viskan åsså systembolaget. Puuh! Helgen klo kom när jag ,mannen i orkestern, höll på att koppla upp inför lördagens musicerande. Då kommer en stilig yngling, ca 24-25 år gammal fram och frågar vad vi kommer att spela för typ av låtar. Av erfarenhet vis vill jag ju gärna förklara att vi spelar allt möjligt dock inte dom vanligaste "allsångslåtarna" som i stort sett alla coverharvare kör utan låtar som förhoppningsvis skiljer oss lite från andra. Efter att ha förklarat att det säkert blir bra även om alla inte kan skråla med i allting nickar killen ivrigt och tycker att det skall bli skönt att få lyssna till nåt som inte alla andra spelar. Sen avslutar han med att fråga "Kör ni  Sweet Home Alabama?" DET var kuligt.

En fredag på Black Pearl i Kungsbacka, hur upphetsande låter det? Ganska mycket för en del ,verkade det som. Kanske dax att införa motboken igen. Vi spelade två set innan kravallstaketet gav vika och ingen kunde garantera säkerheten längre. Så vi slog oss fram genom massorna och lyckades till slut ta oss hem.  Häpnadsväckande är att vi formodligen skall tillbaka 2013...då skall jag ha hjälm. Jodå, visst var det kul. Lite kräks och öl över utrustningen får man räkna med. Trevlig krögare och snälla poliser made our day, och glada dansande människor förstås.

Återigen har vi spökat på Basic i Stenkullen. Förra gången vi var där var vi inte där. Ni som var där då men kanske inte nu vet varför vi var där nu och inte då.  Vi väsnades på i gammal god stil och intet öga var torrt. Ölen flödade och dimackorden stod som spön i backen. Catherina var med på den berömda noten och själv fick jag förmånen att bekanta mig med mitt inre och några öl. Man var dessutom tvungen att vara +29 för att få komma in, så sa reglerna vid dörren. Jag hade pass med mig men Catherina fick åka tillbaka dan efter för att visa leg. Hon visade alltså upp sitt ena ben och det funkade finemang. Snipp snapp snut nu är sagan slut. 26/10 är det Kungsbacka som får finbesök för då kommer VI!!!!!!!!

I början av augusti, mitt i semestern, tog vi tåget hem för att väsnas på Maries 50-års-skiva som gick av stapeln invid Nääs slott. Det var en samling glada laxar , tjusiga som få, långklänning var det som gällde. Fest i dagarna två var utlovat, och så blev det...tror jag. Dom tyckte det var härligt, vi tyckte det var kul...alla var nöjda och glada. Det blev en lite trött tågresa tillbaka till Strömstad och västtrafik gjorde det inte precis lättare.

Å i juli spelade vi på Skottarn,Gullholmen.Krögaren ville testa ett nytt koncept som bestod i att vi spelade inomhus medan gästerna satt i solen på utsidan och drack öl...så nu har vi testat det också.

Årets klo kom dagen efter MMS-festen(och då var den absolut inte dålig), bröllop på Skottarn, Gullholmen. Undrar hur det kom sig att golvet höll? Drygt 80 personer som suttit på häcken i 6 timmar och lyssnat på tal och skojigheter ÄR sugna på att dansa,skrika och parta. Det var full fart från början och ingen ide att ta paus. Allt vi spelade var populärt. Både långsamma och forta låtar satt som en smäck. Efter ett gäng extranummer stöp vi i säng medans gästerna skrålade vidare på efterfest. En spelning som går in på topp 10

Det marina mätföretaget MMS,beläget vid Nya Varvet, ställde till med sommarfest utomhus och slog på stort med att boka Blind Dates lilla käcka orkester. Dom borde bjudit in sina grannar,SMHI,också. Maken till regnväder har sällan skådats. Men med presenningar till tak och gasolvärmare på dansgolvet löste även det sig. På allmän begäran framförde vi "800 grader". Vi hade nog kunnat köra den 30 gånger istället för att jobba fram en bra spellista...den är populär om man säger så. Kul var det i alla fall.

Uppdatering:Gislaved bjöd på trevliga krögare och minimalt med gäster. Sådeså.

"Blind Date???spelade inte ni i Stenkullen i lördags?"  - Njaaee!!!

"Säger så här":Du spelar på ett bra ställe med glada Kungsbackabor och trevlig personal. Inga problem, bra låtar, alla i form, inga moln på himlen. Kvällen tar slut och klockan två blir klockan vips tre. Dax att packa grejor,tiden går , trötta ögon. Bilen skall hämtas ,klockan är nästan fyra och det är kallt ute. Vad händer ??? Jo, bilj...eln startar inte.  Det blir bärgare,taxi hem,sova fyra timmar,fixa hyrbil,åka och lasta grejor, lasta ur grejor, lämna hyrbil, hem och svimma. Kort sagt: en kanonhelg ända in i kaklet. Glad Påsk aaaa...hoolles.

Nu är vi inne på vårt artonde år som BD!!!och vi har avverkat ännu en kväll på Basic,Stenkullen. Allt är redan sagt om att spela där.Det är FORTFARANDE roligt med trevlig personal och dansande människor. Den här gången toppade vi med efterdyningar till två långdragna influensor. Undrar om nån märkte nåt? Det var full fart och klackarna i taket. VIP avdelningen belamrad av firande albaner och längst fram den ständiga gästen som är intresserad av vad Catherina skall ha för olika kläder i dom tre seten. Nästa gång kör hela orkestern med bar överkropp. DET borde ge ett och annat höjt ögonbryn. Bilder finns på Blind Dates Facebooksida. Dock inte med bar överkropp.

Ännu än gång spelning på en schlagerhelg. Undrar vilken gång i ordningen det här var? 24 kanske...Nåja, Brasseriet i Borås var sig likt. Till och med samma discjockey, i alla fall på fredagen. Alltid skönt att bara kunna ta hissen ner från rummet och så står man på scen. Ja ja, fredagen var väl sådär från vår sida. Vi skyller på jetlag eller fel läge på månen. På lördagen stod allt i linje och det tackar vi öl och snacks, fotboll och bubbbbbly för.  Sen blev det åka av. Tjopp tjohej vad duktiga vi var. Det dansades och sjöngs och till och med delar av publiken gjorde det. Kvällen avslutades med en omedveten hyllning till Whitney Houston då vi körde en av hennes största hits samtidigt som hon själv drog sitt sista andetag ensam på ett hotellrum. Tragiskt. Vi samanfattar: Ömson vin ömsom vatten.

Årets första event tilldrog sig i PH land...dvs Vetlanda , ja,egentligen Myresjö men vem bryr sig om detaljer. Sussies kök och bar hade bestämt sig för att ha en 80-talsfest och vilka är mer lämpade att framföra musik från det årtiondet än "yours truly". Fram med hårsprayen,axelvaddarna,benvärmarna och dom gatade trummorna. Vet ni inte vad gatade trummor är...googla. Det småländska vinterlandskapet låg inbjudande vitt och sjöarna förrädiskt spegelblanka där det passerade  utanför fönstret. Väl framme möttes vi av en doft av mousse,galliano,fläskfile,löshår och lego. Nåväl, frisyerna på personalen var högre och hårdare än ...ehh Zlatan. Inkvarterade på det trevliga Vetlanda stadshotel började vi smida planer inför kvällen. För att göra en lång historia kort. Alla var nöjda och till sig i trasorna till slut. Det blev till och med ett extranummer som vi nästan aldrig spelat och även det gick bra. En hel kväll med 80-tal!!!!Kul. Men det gjordes mycket skit också.Ähh, vi spelade det med. Väl mött nästa gång.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Ytterligare en lördag på Basic med härlig stämning och fullt ös. Många stammisar som fladdrar förbi på dansgolvet. Catherina är verkligen på "mammas gata" med sina kreationer och ,den här gången, hesa förkylningsdrabbade röst, men hon kraxade på bra. En extra krydda var att åter få träffa Kicki som med sina vänner gjorde ett alltmer sällan sett gästspel. Det finns inte så mycket att säga förutom att vi var hesa,trötta,jävligt bra,snygga,glada osv. Publiken var hesa,pigga,jävligt bra,fulsnygga,glada och på rätt plats.

Två dagar avverkade på Brasseriet i Borås. Verkligen strålande kul med härliga människor och bra musik (naurligtvis). Annars var det nog våra outfitar (skall nog vara två t på svengelska men det såg så lösaktigt ut, och jag är inte en sån flicka. Speciellt inte eftersom jag är man ) som väckte mest uppmärksamhet, jo, faktiskt VÅRA. Släpp ut Catherina på en shoppingrunda så blir det så. Enligt en av servitriserna hade 80-talet ringt och velat ha tillbaka kläderna. Fast så mycket 80-tal vet jag inte om det var. Mer september -79. Skit samma, kul var det och bra lät det. Till och med "Moves like Jagger" får en stjärna i kanten. Bägge dagarna avslutades dessutom med 3 OLIKA Zeppelin-låtar bara en sån sak. Hur den matematiken går ihop, med 3 låtar på 2 avslutningar, vet jag inte men det funkade där och då. Catherina var i högform och jag var...där när det hände. Nu blir det Basic, Stenkullen. Be there or be fyrkantig.

Återigen ett kalas-kalas. Lena fyllde...ehh år. Man avslöjar inte en dams ålder men vi spelade på hennes 40-års fest för 10 år sedan.Det fanns till och med förband,2 stycken,jo jo! Först en norsk pike som hette Eileen och som sjöng ett par melodier som vi därefter fick stryka ur setlistan. Efter henne äntrade dom beryktade Erik Wineryds scenen, läs golvet . Dom spelade inga av våra melodier, tror jag i alla fall. Det var lite svårt att urskilja vad som pågick. Enligt en härdad man i publiken tog dom begreppet underhållning till en helt ny nivå. Framåt 23-tiden plockade vi fram vår nya medhavda scen och drog igång. Det var många danssugna ben som suttit still genom alla tal och upptåg. Catherina var i högform och ett glädjerus spreds i lokalen. Vi hade lova att spela så länge dom orkade, och det gjorde vi. Med utsikt över Björköfjorden och saltmättad luft i lungorna packade vi ihop. Slutet gott allting gott. Nöjda och glada styrde vi kosan hemåt i höstnatten. Nästa gång blir det Borås och förhoppningsvis med Jaggers moves i bagaget.

Home sweet home...Nu är det nog 15:e året vi spelar på Basic i Stenkullen. Vi har sett ägarna komma och gå men vi har alltid trivts där. I lördags var det nog lite mer drag än annars. Lönehelg med allt vad det innebär. Partysugna människor, öl som flödade och Linda och gänget som slet i baren. Vi hade fint besök av Michaela och Daniel, kul. Jodå! Nöjda får vi allt vara, skoj var det. Till och med Creedenceskrikare fick sin vilja fram till slut. DÅ e de bra.

Ena veckan besöker vi partaj där man serverar drinkar: vodka och juice. Veckan därpå serveras grogg: vodka och juice. Förra veckan var det definitivt GROGG på menyn. Där var det inte frågan om att mingla lite trevande samtidigt som man smuttade på en drink, nähä, det var mera "Fullt ös medvetslös". Intressant är väl det bästa man kan säga om själva musicerandet. Å ingen hiss fanns det heller. Ledbrutna och tilltufsade i sinnet återvände vi till hemmets lugna vrå. Men nöjda var dom i alla fall å det är ju trots allt huvudsaken.

Ibland är det skönt att komma ut på landsbygden och musicera och den vackra orten Tidaholm räknar vi till landsbygd (?).Där är det keps på dygnet runt och man räknar inte promille utan procent. Vad kan man säga om spelningen...tja folk dansade och skrålade med hela tiden ända tills vi framförde kvällens klo, Lady Gagas "Born this way". Då tittade dom på varandra och gick av dansgolvet. Det beräknas att Lady Gaga kommer att slå igenom på västgötaslätten ca 2013...märkligt. Just det, "märkligt" är ordet som täcker in allt. Nu blir det spelning på privat kalajs på lördag. Där finns garanterat inga kepsar, eller??

Tillbaka till Käringön, denna mytomspunna plats i Bohuslän. Egen båt blev det eftersom det var första veckan på semestern. Alltså hade vi minimalt med utrustning med oss, resten fanns på plats enligt krögaren. Första kvällen blev det ett gig förmedlat genom spruckna högtalare...det var ingen njutning. För nån!!!Nästa dag fick sjöräddningen rycka ut och bistå med sina högtalerier och se då blev det lite mer åka av. Gästerna på Ökrogen såg ut som fågelholkar (av nån anledning) men satt kvar och lät sedan sitt beröm flöda över oss. Catherina sög i sig medans jag rodnade klädsamt och sa att "Äsch, det  var väl inget". Kort sagt, det började förfärligt men slutade riktigt lyckligt. Vi fick dessutom en extra dag som vi la på ett mycket trevligt besök hos konkurrenten Petterssons krog där Käringöikonerna "Mr Walker", bestående av grånande gentlemen, spelade. Kul var det. Sen blev det tre veckor i Bohuslän och Norge men det är en annan historia. 3 september blir det Lilla Bryggeriet i Tidaholm.

Skottarn,Gullholmen...vilket drag det blev. Än en gång bevisades devisen att tjejer är världsmästare på att ha kul. Go girls!!! Alla dansade med alla, skrattade och sjöng. Kenneth ägde dansgolvet??? Lite oroliga blev vi allt när hela golvet började gunga när alla HOPPADE ringdans i slutet. Men det gick ju bra det med. Synd att vi inte har möjlighet att komma tillbaka fler gånger i år trots krögarens önskemål. Kvällen avslutades med lite bubbel och trevligt sällskap i segelbåt.

Onsala herrgård, en fantastisk plats invid havet, dagen till ära pyntad med solsken och mygg. Där i ,ett annex som nog är den minsta lokal vi spelat i, upplevde vi en av våra roligaste spelningar "of all times". En helt fantastisk skara människor som varit ute och cyklat tillsammans hela dagen och avslutade med öppen bar och öppet sinne. Det var mycket dans i benen och ett stegrande glatt humör. Efter en del om och men fick vi till slut packa ihop våra grejor och lyckliga styra kosan hemåt i sommarnatten. Vi slapp iaf cykla hem. Fascinerande är att ju äldre låtar vi spelade desto mer skrålades det med. Herregud, många var ju knappt födda när låtarna kom till. Men en klassiker är en klassiker.

Gislaved, den stora lilla metropolen mellan Borås och Värnamo..kan det va nåt. Jodå, är det Gisledagarna så är det. Det kan varken regn eller kyla ändra på. Knallarna stod på rad och regnet som spön.Ett någorlunda nystartat ställe som heter Hardys och med familjemedlemmar på alla poster. Kanontrevliga allihopa plus att dom gillade det vi gjorde (krögare kan vara lite hemliga med vad dom tycker ibland, rädda för att gaget skall skjuta i höjden kanske). Men här var det inget snack om det, they loved it...kanske läge för en gagehöjning. Många unga män som njöt av CL-finalen där Barca kickade butt mot Manchester U.Inte alltför utsålt efter matchen men hög glädje på dom som var där, speciellt fredagen var vikt för glada smålänningar. Vi kunde nästan alla låtarna också, bara en sån sak. Dessutom musikintelligenta lyssnare som vet att en god gitarr bara förhöjer njutningen. Såpass!!!

En påskafton på Basic i Stenkullen kan det va´nåt...jo då det kan det. Längesen vi hade så kuligt. Glada äggstinna människor och systrarna Taube i baren, härligt. Kvällens höjdare var nog Steamy Windows. Born this way (Lady Ga Ga) hade högst förvåningsprocent. Kvällens blackout var nog Strong enough. Det var mycket musik men inte lika många ord om man säger så!!

Brasseriet i Borås var det nog 6-7 år sedan vi var på. Men nu var det dags igen. Omgjord lokal och flyttad scen var ett lyft.Tacksamt att bo på hotellet i samma hus. Bara att ta hissen upp mellan seten. Nya ansikten bland personalen var också skoj. Vi hade kul och uppenbarligen hade gästerna det också eftersom vi möjligtvis kommer tillbaka till hösten.

Adas...long time no see. Ett ställe som framkallar alla möjliga minnesbilder. Det var några  år sedan vi var där men att komma tillbaka kändes bara positivt. Ryktet som ruffig kvarterskrog kom på skam. Grabbarna har verkligen styrt upp det till en inbjudande krog i mysig miljö. Hör och häpna, 11 månader sedan det sist var nåt gruff värt att nämnas. Kul!  Så här i melodifestivalsfinaltider var väl lördagen sådär, men det var två roliga dagar i stort. Glada människor som uppskattade våra allsångsbefriade klassiker Det är bara en månad till nästa gång, kanske med lite nyheter.

 Back to Basic... Vi gillar att spela på Basic, Stenkullen. Kanske beror det på att dom flesta grejorna redan finns på plats eller att det bara är 2 meter mellan scenen och bilen. Lättroddat kan man säga. Igår var det bra stämning både bland folk och gitarrer. Vi passade på att premiärspela Fire av Hendrix, den satt som en smäck, och Mothers Finest gamla stänkare Baby Love. Den var kanske mindre smäckig men när vi väl kom igång så svängde det så in i...Kul var det och hem kom vi. Nästa spelning är på,hör och häpna, Adas på Hisingen. Brings back memories.

 Nu var det ett tag sedan, men vi startade 2011 med en calypsofest i Ellös.Egentligen ett födelsedagspartaj bland frukt och vajande (!) palmer.Ett glatt gäng som gick hårt åt vinfontänen. Lite avvaktande i början men i takt med att rosorna på kinderna växte ökade också dans och skrålviljan. Vår spelkväll slutade med ett par önskade extranummer i form av AC/DC och Zeppelin...3 timmar tidigare var den tyngsta önskelåten Jambalaya.Så kan det gå. Lite senare blev vi kompisar med 1 back öl 2 bag in box lite Gammeldansk och deras ägare Hasse, Alexander och Fabian. The rest is history.

Två dagar i Jönköping under värsta snöovädret och ändå gick allt bra. Till och med bilen startade . Red Lion som krogen numera heter efter namnbyte låg på slungbollsavstånd från hotellet. Så borde det alltid vara. Var det mycket folk då , frågar vän av ordning. Det var lika mycket folk under dessa två dagar som det sammanlagda antalet människor som satt sin fot på månen...men så var det kallt ute också???

Om ni någon gång letar efter en lokal att festa i så rekommenderar vi starkt Restaurang "Bryggan under bron" som ligger snett under Göta älvbron på Hisingssidan. Ett kanonställe med en skön utsikt över älven, barken Viking och Operan. Kommer ni med båt är det bara att lägga till. Tyvärr har dom bara bokningar så det går inte att slinka in på en after work. Vi var där för andra gången, den här gången var det julbord för två olika företag varav det ena hade bokat oss och det andra fick åka snålskjuts på alla käcka bitar vi spelade. Vi försökte spela lite mer åt ena sidan men ljudet läckte ut ändå : ) Att det ena företaget var i byggbranschen det förstod vi (fördomar), men dom andra...hmm. Glada och lyckliga gick dom till slut hemåt i alla fall.

En lördag på Basic i Stenkullen: många promille, gränsande till procent, lite boxning, en som trillade genom rutan modell större. En vanlig lönehelg med andra ord. Själva var vi väldigt ordningsamma och betraktade spektaklet på lite avstånd!!! Vi spelade riktigt käcka bitar med glatt humör och solsken i blick. Catherina hade fina kläder och jag kavaj. Imponerande. Nivån beskrivs nog bäst av den man som glatt skrek"Äntligen Creedence" när vi drog igång Billie Jean. Så var det. Ha det!

Tre dagar på Jameson,Avenyn med allt vad det innebär. Frölunda vann ju i Karlstad i torsdags så då var dom goa gubbarna glada redan från början. I fredags var det dans redan från första ackordet men i lördags stod folk som fågelholkar och bara glodde. Nåja det tog sig efter ett tag. Vi brände av 6 nya låtar som satt som en smäck. Catherina hade sin vana trogen bestämt sig för att lufta ytterligare några nya kreationer...bara en sån sak. Nu blir det Basic,Stenkullen till helgen, nya låtar nya kläder. See ya´

Bröllop... det kan vara trist och tråkigt, stelt och pinsamt och...och alldeles underbart. Ja, ja det här eventet var nog ganska normalt. Trevliga glada människor med brudens far som en extra härlig  karaktär.För första gången på många år gick propparna när vi testade. Härligt, still got it. I övrigt precis som vanligt packa, bära, rigga, spela, packa, bära, åka, sova.Nu blir det Jameson i tre dar med lite nya käcka bitar. Thin Lizzy,Barry White och han den där kanadensiske fotografen. Så nu blir det packa,bära,rigga...ja ni fattar.


Två dagar i Jönköping med kanonväder och...ja det var väl det, kanonväder. För ett år sedan pajade bussen och det blev bärgning. Därefter har den gått klockrent i ett helt år. Vad händer då på samma ställe som förra året? Just det, bärgning. Vet inte om vi vill åka till den däringa stan nån mer gång. Spelandet då? Jodå, det gjorde vi.Enough said!!Nu stannar vi hemma och slickar såren några veckor

Med lite tur skall hemsidan eventuellt börja fungera så smått igen. Ge det lite tid

ÄNTLIGEN sommar!Efter många lata dagar är det nu åter dags att börja repa inför kommande åtaganden - sommarsäsongen! Vi har legat på värsta latsidan vad gäller musiken och ägnat oss åt champagnedrickande och slöande i största allmänhet.Med risk för att se ut som michelingubbar är det nu dags att träna både kropp själ o musik inför nästa spelning som är ett garden party i Onsala. Johan ägnar sig åt squash och Catherina åt gym, samt skalor i badrummet. Nästa vecka blir det dubbla REP!
Ha de bra Vi Ses och hörs!


Arnö den 15 maj!
om ni aldrig varit på Arnö i mälaren och har vägarna förbi är det absolut värt en avstickare. Vi spelade på Ulriqa och Gunnars bröllop för dessa härliga människor i en gammal lada från 1200-talet och i Arnö kyrka, som är lika gammal. Akustiken i kyrkan var gudomlig! Och vädret, det regnade på fredagen och söndagen,men lördagen var som en guds gåva till brudparet, ett mirakel i mitten på maj!

Sista spelningen på Basic, i alla fall på ett tag.
Lönehelg med allt vad det innebär. På Basic får man räkna med att alla kommer på en gång dvs efter kl 2300 så även i lördags.
Kul var det och bra stämning. Inga skandaler men däremot boostat självförtroende hos Catherina, välförtjänt.
Fast hon verkade mest förvånad över att det faktiskt finns folk som fortfarande gillar Journey och klarar att sjunga med under Dont Stop Believin´."Skitlåt" som hon kallade den, ja ja!!!!


En travesti: Aldrig har så få haft oss två att tacka för så mycket. Norsesunds station vilket häftigt ställe. Vi kunde verkligen insupa miljön eftersom det inte fanns en massa människor som skymde väggarna!!! Var är folk på Påskafton egentligen...uppenbarligen hemma.
Det spelar inte oss nån roll, desto roligare. Dom som faktiskt var där gillade verkligen det vi bjöd på. Bara glada miner och tillrop. Hoppas vi får möjlighet att återkomma. Gärna samtidigt med publiken nästa gång.

Mjörns Motorbåtssällskap blir sig aldrig likt efter vår lilla tävling. Den påminde om Lars Ekborgs monolog om när det ställdes till med skönhetstävling i den lilla norrlandsby: Ingen vann. I vårt fall var ingen ens i närheten. Var det för svårt, för mycket, för lite eller bara motvind.
Ja ja, det blev bättre när vi började spela, då var alla vinnare. Det var mungiporna uppåt och dansskorna på. Många superlativer blev det och våra kinder blev klädsamt röda. Tack.
Efter att ha avslutat med Led Zeppelins gamla stänkare Rock ´n roll vågade vi inte spela Stairway to heaven också eftersom det fanns överhängande risk för hjärtsnörp på en inbiten Zeppelin fan längst fram. Dom flesta hasade sig fram till väntande bilar för hemtransport efter en lyckad kväll. Själva brottades vi med tidsomställningen. Lämnade Alingsås 0145 och var hemma 0345, tänk att det är så långt.

Påskafton firar vi på Norsesunds station.Willkommen.


Tre dagar på Jameson med allt vad det innebär. Skönt att personalen är nykter och trevlig...dom flesta är iof sig trevliga men nyktra,icke.Desto roligare för oss. Ibland är det lite svårt att höra önskemålen som kommer. Just nu letar vi efter en artist som heter Jens Jopplinn som har gjort en låt som heter Me Bob Maiii.Den skall vi repa in,definitivt.
Annars var det en ljum helg på alla sätt. Vi var lite..sådär och publiken var lite...sådär, fast glada???
Tack till Pite-paret som bet sig fast på hörntänderna alla tre dagarna, kul.
Ja ja, nya tag i Alingsås till helgen.


Ja nu är våren här vi ska spela på Jameson 18-20 mars alla är sååååå välkomna ska bli jättekul att träffa Andy, Andrea Hassan o alla andra jipppppiiii!

Hade premiär på året på Basic, alltid lika kul att komma dit till Naim med personal.Kvällen avslutades med lite practical joke på Catherinas bekostnad. Inte lätt att va blond o naiv...


Välkommen till ett Nytt Härligt År med Blind Date! Det är full rulle med att lära in nya låtar o boka nya spelningar. Kolla in Turné!


Nu har vi lyckats avverka ytterligare två spelningar.
Först Länsförsäkringars julfest i katakomberna hos Restaurang Hamngatan. Mysiga lokaler och högt i tak fast lågt om ni förstår.


Stenväggar, ett rockbands våta dröm. Men alla var nöjda och glada även om vi inte fick hålla vår tävling. Men den får ligga till sig ett tag.

Sen väntade Basic nu i helgen. Det var ungefär som vanligt förutom att vår älskade Maria fanns med i tankarna hela kvällen. Hon dök ofta upp lite här och var när vi spelade, alltid lika välkommen. Så blir det aldrig mer. Vi saknar henne oerhört.
20091202
Wow!!! Nu har det äntligen hänt! Första gången någonsin, har vi fått en förfrågan om vi spelar disco. OM VI SPELAR DISCO, det är ju otroligt. Ni som har hört oss under alla dessa år vet att det är vårt signum. Det är helt fantastiskt! Annars är det; spelar ni rock, spelar ni svenskt, spelar ni Uggla, men aldrig någonsin har någon frågat om disco. Boy I´m impressed. Jag är fortfarande i chock-tillstånd! Wow, wow, wow!

För första (och förhoppningsvis sista) gången har Blind Date marknadsförts som ett rockabillyband. Var det kom ifrån vet jag inte riktigt men dom som var på Stadium Bowl i lördags verkade inse att det finns annat som svänger också. Det var många positiva stämmor om musiken under hela kvällen. Vi fick göra avkall på tanken att bara köra 50-60tal och stoppa in lite annat också.Kul.
Skoj också att Stefan var tillbaka som om inget hade hänt (och det har det väl inte heller). Nu får han vila ytterligare ett år och läka blåsorna på fingrarna. Snart blir det Odd Fellow.Kan kontrasterna bli större? Förutom att vodka och apelsinjuice heter drink på det ena stället och grogg på det andra. Det är en festlig värld.


Tre dagar på Jameson är som...vanligt,kanske.
Fredagen var kanon. Till och med vi var bra...ehh ja, Catherina alltså.
Torsdagen var vi inte lika bra...ehh, ja Catherina alltså. Själv är jag mera jämnkass.
Lördagen var som...lördag, fast bra.
Bortsett från allt detta var det strålande, glada människor och härlig personal.
Nu blir det 50-60tal med Stefan tobacco on the bass, om än tillfälligt.Kul


Ännu en passerad helg på Basic och nog flöt alkoholen nu igen högt o lågt . Förstår inte hur det får plats så mycket öl i grabbar. Det krälades högt o lågt mest lågt, in fact, på golvet... Det dansades naturligtvis en hel del och som vanligt hade Johan o jag väldigt kul, med många härliga skratt. vi fick in tre nya låtar också. Nu ska det övas in nytt material vi ska göra en 50/60-tals spelning den 21 nov och vi behöver fler 50 tals låtar men först bär det av till Oslo och sedan några dagar i Berlin. Nästa spelning blir på Jameson 12 13 14 november... Vi ses o hörs
Äventyrens tid är tydligen inte förbi.
Efter att vi tagit oss till Jönköping utan problem packar bilen ihop. Omöjlig att starta.
Som den jämställdivrare jag (Johan) är tycker jag att det är ett problem för Catherina att ta hand om medan jag riggar grejor inomhus, varmt och skönt.Tack vare ett avtal med Falck och några oerhört tillmötesgående bärgare löste det det sig så att vi fick en startpigg bil till söndag fm.
Det kostade oss en natt i Smålands Jerusalem men det var det värt.
Själva spelandet blev härligt inte minst tack vare ett stort gäng skåningar på väg hem från en maskerad. Som dom sjöng, både hellre och bra!!!!
"Dom gjorde min kväll" som Catherina uttryckte det.Det finns hopp om Skåne afterall.
Smolket i glädjebägare är väl att det inte är så nyttigt att stå ute i höstblåsten efter att varit nerbäddad i två veckor. Detta resulterade i ytterligare en vecka mellan lakanen för Catherina. Så mycket för jämställdheten.
Jag tror ändå att om det inte hade varit för "ensam blond tjej med trasig buss på gågata i Jönköping" hade vi aldrig fått bilen reparerad så snabbt. Vi testar det nästa gång också.
Stenkullen framflyttad två veckor.

Se där ja, nu är Kullavik avklarat utan problem. Även där verkade alla vara nöjda, både med festen och oss. Ett antal bekanta ansikten som inte verkat ha tröttnat på att festa till samma band varje gång????Kul.

Jameson...tja där förändras inte mycket. Man vet vad man får om man säger så.
Fast det är alltid kul på nåt märkligt sätt, vi tröttnar inte.
Dessutom fick vi besök av Stefan på lördagen. Jätteskoj, nästa gång kanske han tar med sig basen så det blir lite ordning på torpet.
Som vanligt tack till vakter,barpersonal (inte minst Andrea och Johanna) som står ut, och förgyller tillvaron med ett leende eller ett primalskrik då och då.
Sen är det bara att återigen konstatera att tjejer har ROLIGT när dom går ut ett gäng...och sjunger gör dom.


Hallå där!
Augusti är snart slut och det känns att sommaren börjar sina. Vi har haft semester i regnet ,men trots allt fått några härliga seglardagar. Det var kul att träffa Naim, Fares ,Linda och alla trevliga människor på Basic. Det är ett ställe vi alltid längtar till. Ikväll ska vi försöka förgylla tillvaron för några andra förhoppningsvis trevliga människor från Billdal/Kullavik.Detta blir fjärde gången vi spelar för dem! Det ska bli himla kul. vi är laddade!


Nu har vi avslutat juli månad med en härlig vecka i Ungern.
Men först, Grebbestad...tre dagar med växlande väder men med gamla och nya bekanta på strålande humör. Kul att se att våra "fans" som lägger semestern efter när vi spelar i Grebbestad
dök upp återigen. Alltid lika kul att se er. Om Cajutans nya ägare väljer att inte ha livemusik nästa år hoppas vi att det går att träffas på något annat ställe efter kusten.
Årets överraskning stod Lars och fröken Werner för..you guys. Där tappade Catherina fattningen.
Bengan, väl mött nästa år. Our Belgian friends, hope to see you again next year, maybe with a Hendrix song on the set list???
All pesonal med Kristin i spetsen, ha det bra och lycka till. Vi kanske syns på slottet...?
Vi kom till Göteborg 04.00 för att åka till flyget 08.30. Det var inte den roligaste morgonen men det gick och vi kom iväg.
Efter ett par timmars sömn på det härliga hotellet i Budapest var det dags att rigga grejor och sen köra igång igen. Den här gången med lite mer rock ´n roll på schemat.
Vilket drag det blev. Gänget kom direkt från Formel-1 tävlingarna på Hungaroring så det gällde att tävla med den upplevelsen dom haft. Det räckte med att Catherina tog över så var det i hamn.
Det genererade i nya jobbförfrågningar och en inbjudan på stående fot från arrangören om att återkomma nästa år. Vill vi det??? Skojar du...absolut.
Eftersom den fantastiske entreprenören och arrangören till dom här resorna,Imre, inte lyckades hitta ett flyg till oss innan fredag morgon fick vi det stora nöjet att följa med till en ranch långt ute på landet där dom arrangerade westernridning. Men med mycket trevligt sällskap av Eva,Sabina och Imre blev det en oförglömlig tripp...trots Jägermeistern :) TACK!! Det blev en underbar start på vår semester. Efter 30 grader, strålande sol, ljumma vindar sköna kvällar räckte det med 1tim40 min på flyget så var vi tillbaka till 14 grader,18 sekundmeter hällande regn samt inbrott i bilen, what can you say.


Sen gjorde U2 på Ullevi sitt. Vi har lagt ett bud på att köpa deras ljus efter turnen. Eftersom Stefan,vår högt älskade f.d basist, är kompis med Adam Clayton kan vi nog få ett bra pris.

Det kommer bilder så småningom, bland annat på den enda svenska deltagaren i VM i P-böter...

Om någon har planer på en rid-golf eller motorresa missa inte länken under links-fliken. Ni blir inte besvikna.

Vi syns på Basic i Stenkullen 22/8.

Hej Så Länge


Två helger på Käringön är avklarade.
Om det var värmerekord på Hönö så var det definitivt regnrekord på Käringön.
Jag vet inte om det skall kallas regn egentligen...himlen var vidöppen, det beskriver nog det hela bättre. I fredags var det däremot en kanonkväll för utomhusspelning,härligt väder,fullt med glada människor inte minst ungdomar från den berömda seglarveckan,v 29, som hade Käringön som näst sista anhalt innan pappa skulle ha tillbaka plastkortet.
Hela bryggan svajade, ungefär som det skall vara antar jag.
Om ni har vägarna förbi Käringön (om man nu kan ha det) så missa inte Ökrogen. Återigen en härlig personal och inte minst ett fantastiskt krögarpar. Egentligen är det nog två par krögare men vem bryr sig om detaljer.
Så nära en perfekt helg för Blind Date man kan komma tror jag...förutom vädret förstås.


Franses, Hönö = värmerekord inomhus.
Kan en människa smälta bort? Jag tror det, i alla fall var vi på god väg i fredags, 800 grader sjöng Thåström och det var väl däromkring tror jag.
Hur kan man klara av att dansa när vi knappt orkar att stå still. Ja, Catherina studsar iofs som en boll oavsett temperatur...men resten av orkestern!!?
Lördagen var behagligare, bara 40 grader.
Som vanligt glada tacksamma människor på Franses. Några nya låtar blev det också. Till och med ett par som vi inte hade hört själva.
Eftersom det var "Jesusdagarna" känner vi oss upplyfta till en ny nivå inför nästa helg. Halleluja...eller nåt.

Nationaldagsfirande,VM-kval i fotboll, känns som om det skulle vara dåliga förutsättningar för att anordna fest. Mycket riktigt, speciellt fotbollen ställde till det för dom arma arrangörerna. Av alla anmälda dök ca 50%(!) upp.
Vad gör man då...jo man ser till att dom som är där festar dubbelt så hårt. Works every time ??????
Dom kämpade verkligen för att hålla igång och om dom levererar paket lika punktligt som dom häver pilsner så väljer vi DHL nästa gång.
Nu laddar vi upp inför en komprimerad månad. Löpning och gurkmask. Vi syns.


Säga vad man vill om ö-bor, och det gör man ju uppenbarligen, men dom vet hur man festar och har kul.
Det var bra sväng i lördags på Franses,Hönö. Bröllop och 30-årskalas i en salig röra.Öl,vin,räkskal,ballonger,
sång och dans, precis det som krävs för att dom flesta skall bli nöjda. I söndags var det nog träkeps för många.
I sanningens namn så bidrog nog Blind Date till den höga stämningen, eller om det var Catherinas nya kläder som höjde temperaturen, who knows. En blandning kanske.
Ytterligare ett ställe med härlig personal, att dom orkar, Hats off to you.
Vem vet, vi kanske kommer tillbaka i början på juli."En inställd spelning är också en spelning". Så skaldade en gammal god vän till oss. Om detta stämmer har vi minst varit ute på turne´.
Bägge kvällarna i Grebbestad var dubbelbokade och blev alltså inställda. Vems fel detta var, därom tvista de lärde.
Det visade sig att vår ersättare var Claes, en gammal bekant, som trubadixade så fint att vi stannade kvar och drack gratis öl och frotterade oss med både nya och gamla ägare..nåja. Trevligt var det i alla fall. Å så slapp vi bära grejor!!!!Nu är vi igång igen efter en tid av ljudkirurgi. Vilket är det perfekta stället att starta om på om inte Basic i Stenkullen. Lätt att rigga och smidig personal. Härlig stämning och full fart. Alla verkade glada och lyckliga, och vi trivdes. Varmt var det . Nästa gång "gör vi en Iggy Pop" och spelar i bar överkropp...
Till och med tekniken var på vår sida. Massor med nya låtar och Catherina tog sig igenom alla nya texter med bravur.
Zeppelinlåtarna var speciellt kul att spela, inte minst avslutningen med Rock´n roll. Fullt ös medvetslös!!! Vi ses i augusti och då blir det Jolene i nån form???
Nu är det Grebbestad nästa vecka som gäller.


Jameson...vad kan man säga...som vanligt knökat och trevlig personal.
Lite nya låtar som lät...sådär. Fast det var nog bara alla med nolltolerans vad gäller promille som hörde det. Alla andra dansade och skrek som vanligt, kul. Nu blir det tillbaka till gruvan och jobba med det nya ljudet innan vi kör igång i maj igen.
Vi är återigen inbjudna att spela på formel-1 festen i Budapest i juli så vi måste gjort nåt rätt förra året. Lite tight blir det, lördag i Grebbestad och söndag i Ungern, puhh.


Okej nu har vi gjort det! Spelat i Skansen Lejonet. Första och troligtvis sista gången. Det var en LJUDupplevelse som få. Vi gjorde vårt bästa, folk hade trevligt men vilket fruktansvärt ljud vi hade - stackars Johan slet, och jag slet nog precis lika mycket! Att spela i en stencylinder kan vara ett rent elände. Tack Niclas för att vi fick spela för alla 160 fackföreningsmedlemmar inom SJ-resor!


20090304

Tack för det däruppe, all snön är borta och nu är det bara att vänta in vårtecknen. Spelningen på Franses var kanon. Det var ett väldans dansande och firande. Jag undrar ibland hur det får plats så mycket dryck i en kropp. Ett STORT TACK till Sanna som stod vid entrén och försökte få bukt på flödet.

20090219

Våren är på gång läste jag i GP häromdagen, visst det var innan snön föll...
Månaden Februari, tur att den bara är 28 dagar lång. Nu ligger det ett mesigt snötäcke över hela stan. ingenting att åka skidor i direkt, bara sådär lagom så att man halkar runt a la bambi!
Den sista dagen den här månaden spelar vi på Hönö! Det är första gången vi spelar mitt i vintern på Franses det känns konstigt, men vi ser framemot detta med stor glädje och förväntar oss att alla ska slå klackarna i taket.Vi kommer att skapa sommarstämning. Så på med dans-skorna och kom till Franses.Jäää!20090127

Men hej alla glada människor i lurigt januariväder. Vi har vår i luften var har ni er? Vad kan man säga om Ada´s: jo: det va´kul att se att allt är som vanligt. Hade verkligen längtat efter att stå på den där trekantiga scenen... Det var jättekul att se att våra fans fortfarande fanns he he... Vi får se om det blir nån mer spelning där.
Efter lyckad spelning på kalas i lördags är vi redo för en ny bravad på Basic igen. Nu är det också hög tid att boka in BD för sommaren. Håll utkik vi ska till Käringön i sommar och som vanligt till Grebbestad. Vi jobbar med nya låtar så det lär väl bli en och annan överaskning...Ha de gott så länge. p.s. Det finns nya bilder under "bandet" .20081130

Alla helgons natt på Basic. Det finns tillfällen när man inte vill att det ska ta slut. Detta var ett sådant. Vi gillar verkligen det här stället och alla

trevliga människor, eller ja, creatures får man väl säga efter helgens alla djävlar,pumpor,häxor osv.
20081030
Trick or treat?

Allahelgons natt är på G vi ska spela på Basic. Där blir det maskerad och naturligtvis kommer bandet att göra allt för att ni ska få en riktig skräckupplevelse både visuellt och emotionellt.MWOAAAAAHAAAAHAAA!
It´s close to miiiiidniiiiight something evil´s knocking on your dooooor he he he........20081014
Hej Hopp
Hajar ni, vi ska spela på ADA`S! Det var nästan 4 år sedan ganska exakt i december!!
Ska bli jättekul hoppas hela fanklubben kommer då

Världen är underbar, livet är underbart musiken är härlig och vi jobbar febrilt med nytt material.
den 1/11 går vi in i en ny fas.
Fortsättning följer


Nu har det äntligen hänt - vi har blivit en blind date duo!
Vi kommer undan för undan att lägga in nya bilder....

 

.

Maila gärna:info@blinddatemusic.seMätaren inlagd 25/1.>


Catherina

HÄR KAN DU BLI MEDLEM I RÄDDA BARNEN>


Bravenet 
Counter Stats
Powered by Bravenet
View Statistics